ALFA Rx

✴ALFA Rx Sunu Yarışması✴

—————————————————–

4-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek ALFA Ulusal Eczacılık Kongresi kapsamında ALFA Rx Sunu Yarışması gerçekleştirilecektir. Yarışmamızın ana teması “Algı ve Farkındalık”tır.

Yarışmanın genel işleyişi; yarışmacıların kendilerine tanınan 10 dakikalık sürede fikirlerini jüri üyelerinin, diğer yarışmacıların ve kongre katılımcılarının önünde sunması şeklinde olacaktır. Tüm yarışmacıların 4 Mayıs Cuma günü eğitim programına katılımları sağlanacaktır. Tüm yarışmacılar sunumlarını ilk olarak 4 Mayıs Cuma günü 16.00’da Dedeman Bostancı Hotel & Convention Center Aristo Salonu’nda jüri üyeleri karşısında yapacaklardır; daha sonra dereceye giren ilk 3 yarışmacı, 6 Mayıs Pazar günü kongre katılımcılarına projelerini sunma şansı elde edeceklerdir. İlk 3’e giren yarışmacıların dereceleri kapanış töreninde açıklanacak ve ödülleri takdim edilecektir.

—————————————————–

➤ Yarışma Konuları: Halk Sağlığı Çalışmaları, Toplumda Eczacının Rolü, Eczacılık İstihdamında Yeni Alanlar ve Beklentiler, Eczanede Fark Yaratma, Hayalimdeki Marka, Eczacılık Dünyasındaki Son Teknolojik Gelişmeler, Girişimcilik Ve İnovasyon gibi kongre konularımıza paralel veya farkındalık yaratacak konular tercih edilmelidir. Yarışmacı seçtiği konu ile ilgili fikirlerini şu şekilde sunmalıdır: “Ben kimim? –> Hangi konu hakkında konuşmak istiyorum? –> Konu hakkındaki özgün fikrim nedir?”

➤ Yarışmanın Amacı: Temel amaç, dinleyicinin ilgisini olabildiğince çekmektir. Yarışmacıların topluluğa hitap yeteneklerini geliştirmek ve özgüvenlerini arttırma olanağı sunmak hedeflenmiştir. Bunun yanında yarışmacılara, alanında uzman kişiler ve dinleyiciler önünde fikirlerini aktarabilme şansı verilmektedir.

➤ Başvuru ve Ön Eleme Süreci: Başvurular online olarak yapılacaktır. Bu yarışmaya başvuracak adayların sağlaması gereken koşullar aşağıda sıralanmış olup, ön koşulları sağlayan adayların en geç 18 Nisan 2018 tarihine kadar birer özgeçmişini ve sunu özetlerini (bir ürün, fikir ya da projenin 150-200 kelimeyi aşmayacak şekilde ana hatlarıyla anlatılmasıdır) e-posta aracılığı ile İçerik Geliştirme Departmanı’na (icerikgelistirme@alfakon.org) göndermeleri gerekmektedir. Her Eczacılık Fakültesinden bir öğrenci adayın katılmasının amaçlandığı yarışma için alınacak başvurulardan sonra bir ön eleme yapılacaktır. Ön elemeden geçen yarışmacı listesi 20 Nisan 2018 tarihinde ilan edilecektir. Sunum yarışması 6 Mayıs 2018 tarihinde “Dedeman Bostancı Hotel & Convention Center Farabi Salonu’nda” yapılacaktır.

➤ Koşullar
• Yarışma Türkiye ve KKTC’deki tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açıktır. (Yarışmayı düzenleyen, ALFA Ulusal Eczacılık Kongresi Düzenleme Komisyonu üyeleri ile üyelerin birinci ve ikinci derece yakınları yarışmaya katılamaz.)
• Yarışmacı olmak için kongreye katılım zorunludur.
• Sunulacak fikirler özgün olmalıdır.
• Yarışmacıların yapacakları sunumlar en fazla 5 dakika uzunluğunda olmalıdır.
• Yarışmada anlatılmak istenen fikir bir takıma ait ise, sunum takım tarafından belirlenmiş bir kişi tarafından gerçekleştirilecektir.
• Yarışmaya katılmak için 4 Mayıs günü yapılacak eğitime katılmak şarttır.
• Sunumlarda kullanılacak video, afiş, fotoğraf ve/veya PowerPoint sunumları yarışmadan önce İçerik Geliştirme Departmanı’na iletilmelidir.
• Yarışmacı sunumu sırasında önceden belirtmiş olduğu konunun dışına çıkmamalıdır.

➤ Yarışma Programı

• 4 Mayıs Cuma (Dedeman Bostancı Hotel & Convention Center)
Eğitim Programı

• 4 Mayıs Cuma (Dedeman Bostancı Hotel & Convention Center)